Excite

Website match.com controleert leden op seksdelicten

De website match.com is een van de grootste datingsites ter wereld en heeft meer dan 20 miljoen leden, verdeeld over zo’n 25 landen. Om de leden meer zekerheid en veiligheid te bieden zal er in de Verenigde Staten een controle komen op seksdelicten. De leden die zich hebben aangemeld worden gescand en vergeleken met de nationale databank voor seksdelicten.

Deze maatregel is genomen omdat een vrouw is aangerand door een man die ze via Match.com heeft ontmoet. De man is eerder al veroordeeld voor een seksdelict en om deze reden heeft de vrouw dan ook de datingsite aangeklaagd.

Het stond al langer in de planning om de leden van de site te screenen. Toch dachten ze tot op heden dat het niet betrouwbaar was. Nog steeds willen ze duidelijk aangeven dat het systeem niet waterdicht is en dat mensen altijd voorzichtig moeten zijn wanneer ze besluiten iemand te ontmoeten. Toch kan de scan al meer veiligheid bieden en kan het grote kaf van het koren worden gescheiden.

Wees altijd alert wanneer je via een website date. Spreek nooit af bij iemand thuis, maar ga voor een publieke locatie. Ook is het verstandig dat vrienden weten waar je bent. Misschien kun je zelfs zorgen dat je vrienden in de buurt zitten wanneer je de date hebt.

Afbeelding: Flickr account mooks262

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019