Excite

Weer kritiek op privacybeleid Facebook

Facebook krijgt wederom zware kritiek te verduren op zijn privacybeleid. De sociale netwerksite heeft een nieuwe functie ingeschakeld zonder klanten daarvan op de hoogte te stellen. Het betreft een technologie die gezichten herkent op nieuwe foto's.

De gewraakte functie analyseert nieuwe foto's en herkent daarop gezichten aan de hand van andere plaatjes die al getagt zijn. Vervolgens krijgt een gebruiker de suggestie om zijn of haar vrienden ook te taggen op de nieuwe foto's. Het is onduidelijk of de gebruiker zelf de uiteindelijke tag ziet, maar desondanks zullen er wel meer getagte foto's bijkomen.

En daar zijn niet alle gebruikers gelukkig mee. "Opnieuw lijkt het erop dat Facebook de online privacy van gebruikers in het geheim uitholt," zegt Graham Cluley van onlinebeveiliger Sophos tegen Het Laatste Nieuws.

Facebook erkent dat het beter had moeten communiceren over de nieuwe technologie, maar vindt niet dat de privacy van gebruikers in gevaar komt. Het Amerikaanse concern benadrukt dat het alleen gaat over nieuwe foto's en dat je alleen je eigen vrienden kan taggen. Bovendien is de nieuwe functie uit te schakelen bij de privacy-instellingen. Dit kan je doen door bij 'customize settings' de optie 'suggest photos of me to my friends' uit te zetten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020