Excite

Wereldwijde stijging verkoop smartphones

Smartphones veroveren in een hoog tempo onze wereld. De verkoop van deze multifunctionele telefoons zal dit jaar wereldwijd met 55 procent stijgen. Vooral landen in Azië en Latijns-Amerika zijn felle groeimarkten. De verkoop van smartphones zal zelfs vier keer sneller stijgen dan de gewone markt voor mobiele telefoons, dat heeft het onderzoeksbureau IDC donderdag wereldkundig gemaakt. De groei is voornamelijk te danken aan de lagere prijzen en de verbeterde functies van smartphones."Gebruikers van mobiele telefoons kiezen steeds vaker voor een smartphone, omdat ze daarmee bijvoorbeeld overal en altijd kunnen winkelen en bankieren", licht IDC-onderzoeker Kevin Restivo de opvallende groeicijfers toe.

Android lijkt in de toekomst uit te groeien tot het dominante systeem op de wereldmarkt. Het onderzoeksbureau verwacht dat Android in de tweede helft van 2011 een marktaandeel van meer dan veertig procent zal bemachtigen. Android is het besturingssysteem voor smartphones van Google. Het passeerde vorig jaar Symbian van Nokia als grootste platform op de wereldmarkt.

Nokia lijkt zelfs in de problemen te komen door de enorme opmars van smartphones omdat het Finse concern in dit marktsegment onder meer Apple voor zich moet dulden. De verkoop van gewone telefoons verloopt voor Nokia wel nog goed maar daar lijkt minder toekomst in te zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020