Excite

Wat is Whatsapp?

Whatsapp is de opvolger van sms-diensten die we allemaal kennen van de mobiele telefoon. Het grootste verschil is dat Whatsapp werkt via een mobiele internetverbinding. Sms kun je versturen via de telefoondienst. Het grote voordeel van de Whatsapp? De kosten aan het eind van de maand zijn een stuk minder dan bij de sms!

Whatsapp en smartphones

Whatsapp is een toepassing voor smartphones, zoals de naam ook al aangeeft. App is kort voor applicatie, wat zoveel betekent als een programmaatje voor je smartphone. Zonder smartphone kun je dus ook geen Whatsapp downloaden en gebruiken. Met iedere smartphone kun je naar een speciale winkel voor apps, die je toelaat om programma's zoals Whatsapp te downloaden.

Whatsapp gratis

Voor veel toepassingen op je telefoon moet je betalen, maar Whatsapp is een gratis programma. Het vraagt je wel om een donatie, maar deze hoef je niet te doen om Whatsapp te kunnen gebruiken.

Whatsapp voordelig?

Zonder de kosten om het programma aan te schaffen, lijkt Whatsapp een gratis manier om berichten te sturen naar je vrienden. Zo makkelijk is het niet. Je kunt alleen berichten sturen naar mensen die ook gebruik maken van Whatsapp. Als jouw vrienden geen smartphone hebben, zul jij ook weinig voordeel hebben aan het programma. Bovendien is het enkel kostenbesparend als je een telefoonaansluiting met internet of je smartphone hebt. Als je telefoon geen internet heeft, is Whatsapp een duur programma. Het werkt namelijk alleen als het op internet zit. Heeft je telefoon een draadloze modem? Dan kun je ook gebruik maken van Whatsapp. Leuk als je bijvoorbeeld op vakantie bent!

Whatsapp installeren

Als je naar de winkel van je telefoon gaat - de appstore, android market of blackberry world - zoek dan op Whatsapp. Installeer het programma en volg de aanwijzingen op je scherm. Vaak moet je de telefoon even opnieuw opstarten. Als je Whatsapp start, maakt hij een lijst van jouw contactpersonen die ook Whatsapp gebruiken. Het programma werkt via je telefoonnummer, dus er zullen alleen mensen in je contactlijst staan van wie jij ook het nummer hebt. Veel succes met besparen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020