Excite

Whatsapp belfunctie beschikbaar voor Android-gebruikers

  • © Getty Images
Sinds dinsdag is de belfunctie van Whatsapp beschikbaar voor alle Android-gebruikers. Zij hoeven hiervoor de applicatie niet te updaten. Wie gebruik maakt van Android kan gewoon naar het beginscherm gaan. Daar staat niet alleen een tabje met chats, maar ook met oproepen. Via dat tabje kunnen vervolgens weer telefoongesprekken gestart worden. Wel is het voorlopig alleen maar mogelijk om andere Android-gebruikers te bellen.

Whatsapp heeft inmiddels aangegeven dat een update voor iOS binnen een aantal weken volgt. In de eerste instantie werd de functie op kleine schaal getest via Android. Sommige mensen zagen dan de belknop en konden vervolgens andere mensen ook 'uitnodigen' voor de functie door hen te bellen. Vanaf dat moment konden die mensen dan ook zelf oproepen plaatsen. Whatsapp is echter niet helemaal duidelijk over wanneer de uitrol voor iOS precies verwacht kan worden, medeoprichter Brian Acton verklaarde deze onduidelijkheid door aan te geven dat ze gebruikers niet willen overspoelen met berichten waar ze helemaal niet op zitten te wachten.

Wie de belfunctie al wel heeft, kan hiermee sneller en voordeliger bellen. Omdat de telefoongesprekken via internet worden afgewikkeld, kost het de gebruiker geen belminuten. Daarnaast is het vaak sneller om verbinding te maken. Wel kost het bellen via Whatsapp natuurlijk MB's, iets om op te letten als je een abonnement hebt met een beperkt aantal MB's.

Waarschijnlijk kost een minuut bellen via de app ongeveer 1 MB. Hoeveel dat omgerekend in geld is, hangt helemaal af van je abonnement. Bovendien is het bellen via de wifi-functie natuurlijk weer gratis. Het toevoegen van de belfunctie in Whatsapp is één van de allergrootste updates die Whatsapp in de afgelopen jaren heeft toegevoegd. In januari werd bijvoorbeeld ook een webversie gelanceerd, maar die is voorlopig ook alleen voor Android-gebruikers beschikbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020