Excite

Whatsapp laat zien wanneer bericht gelezen wordt

  • © Getty Images
Iemand negeren op Whatsapp is sinds gisteren ineens een stuk moeilijker. Whatsapp heeft namelijk een nieuwe update uitgebracht waarmee je nu ook precies kunt zien wanneer iemand je bericht leest. Eerder verscheen er een grijs vinkje op het moment dat het bericht verstuurd was en twee grijze vinkjes als dit bericht ook aangekomen was op het toestel van de ontvanger. Nu worden die twee grijze vinkjes blauw als de lezer de berichten ook daadwerkelijk geopend heeft.

Het nieuwe systeem werkt alleen als zowel de zender als de ontvanger de nieuwe update geïnstalleerd hebben. Dat gebeurt echter automatisch. Als je de blauwe vinkjes nog niet gespot hebt, is het dus niet de vraag óf dit gebeurt, maar wanneer het gebeurt.

Opvallend is dat je nu ook precies na kunt gaan wanneer iemand een bericht gelezen heeft. Als je je vinger op een berichtje houdt, verschijnt na het updaten een knop met 'Info'. Als je daarop klikt, zie je wanneer het bericht afgeleverd is én kun je precies nagaan wanneer het gelezen is. De blauwe vinkjes werken ook in een groepsapp: de vinkjes worden blauw als iedereen een bericht gelezen heeft. Door de 'Info' knop te gebruiken kun je precies zien welk groepslid het bericht op welk tijdstip heeft gelezen.

Wil je geen ruzie om blauwe vinkjes of appjes, maar heb je ook niet altijd tijd of zin om direct te reageren? Kijk dan of je je push-notificaties ingeschakeld hebt. Als je die inschakelt en binnen de Whatsapp-instellingen aangeeft dat je graag een voorvertoning wilt zien, dan krijg je in ieder geval melding van een bericht en kun je vast (deels) zien wat erin staat. De notificaties helemaal uitschakelen kan natuurlijk ook.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020