Excite

Whatsapp op bijna de helft van de Nederlanse smartphones geïnstalleerd.

Nog eventjes en er wordt in Nederland helemaal niet meer ge-sms't. De populariteit van instant messaging programma’s op smartphones neemt namelijk flink toe. Vooral Whatsapp doet het erg goed op de Nederlandse smartphones. Deze handige app is namelijk op 43 procent van de smartphones geïnstalleerd, aldus Telecompaper.

Met de app kunnen gebruikers gratis berichtjes sturen naar anderen die Whatsapp ook op hun telefoon hebben staan. Er wordt niet meer afgerekend per berichtje; slechts de dataverbinding die toch al bij het abonnement zit wordt gebruikt. Telecomproviders zijn hier, begrijpelijkerwijs, niet erg tevreden over.

Van alle iPhone gebruikers heeft 70 procent Whatsapp op de telefoon staan. Bij Androidgebruikers is dit met 60 procent iets minder. Onder de eigenaren van Blackberries is Ping dan weer heer en meester, waardoor het totaal op 43 procent komt. Als er gekeken wordt naar hoeveel smartphone-eigenaren een instant messenger op hun telefoon hebben staan, dan komt het aantal zelfs op 51 procent uit.

In vier maanden tijd is het gebruik van Whatsapp van 30 naar 43 procent gestegen. In totaal staat de applicatie nu op 2,2 miljoen telefoons in Nederland geïnstalleerd. Daarmee is het overigens nog niet de populairste app: die eer komt toe aan Facebook, dat op ruim 48 procent van de toestellen is geïnstalleerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020