Excite

Whatsapp wordt betaalde dienst

De populairste berichten-app van Nederland is vanaf vandaag niet meer gratis te downloaden. Whatsapp wordt een betaalde deinst. Vanaf dit jaar moeten alle Whatsapp-gebruikers betalen voor de dienst. Ook de iPhone gebruikers, die tot nu toe gevrijwaard waren.

Whatsapp niet gratis

In principe is Whatsapp al tijden geen gratis app meer. In de stores van Android, Windows Phone en Blackberry heeft Whatsapp al zo’n verdienmodel. De werking ervan is echter niet waterdicht. Veel mensen lijken een jarenlang gratis abonnement te hebben, en andere kunnen meldingen wegdrukken dat er moeten worden betaald. Voor iPhone-gebruikers kostte Whatsapp voorheen eenmalig 89 cent.

89 cent

CEO van Whatsapp Jan Koum kondigde maanden geleden al aan dat Whatsapp zou overstappen op een abonnementenstructuur. Vanaf vandaag moeten alle nieuwe gebruikers toch echt hun jaarlijkse 89 cent betalen om Whatsapp te blijven gebruiken. Wie dit jaar al betaald heeft zal niet nog eens de rekening gepresenteerd krijgen. De populaire dienst heeft wereldwijd 250 miljoen bestaande gebruikers en mogelijk moeten die op termijn ook gaan betalen voor Whatsapp.

Alternatief Whatsapp

Uit onderzoek van Maurice de Hond voor NUtech, blijkt dat vier op de tien gebruikers van Whatsapp op zoek gaan naar een alternatief als er betaald moet worden. Bijna de helft, 47 procent, zal Whatsapp gewoon blijven gebruiken bij een tarief van 89 cent. Een kwart vind ook een euro per jaar nog een acceptabel tarief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020