Excite

Wifi op het strand van Egmond

Een primeur voor Egmond, want je kunt vanaf vandaag lekker internetten op het strand van Egmond aan Zee. De gratis wifi is geïnstalleerd op initiatief van een samenwerking van de reddingsbrigade en een internetbedrijf. De komende maanden wordt het dekkingsgebied van de wifi nog flink uitgebreid. Je hoeft je dus nooit meer te vervelen aan het strand, als dat al het geval was.

Informatie over strand

De reddingsbrigade wil met de verbinding mensen tegemoet komen tijdens hun dagje strand. Genieten van gratis internet hoort daar volgens de brigade bij. Strandgangers hoeven alleen in te loggen bij de hotspot van het strand en krijgen meteen verbinding. De pagina die het eerst verschijnt is van de reddingsbrigade zelf, met informatie over het strand zoals de vlaggen en locaties van strandposten. Verder kunnen strandgangers ook lezen over het weer, en krijgen ze informatie en tips over de regio.

Vermiste kinderen

De reddingsbrigade ziet in de toekomst graag dat de informatie verder wordt uitgebreid. Zo kunnen bijvoorbeeld berichten over vermiste kinderen verspreid worden via de ingelogde internetters op het strand. Volgens een woordvoerder van de reddingsbrigade is de dienst nog volop in ontwikkeling.

Andere stranden

Op dit moment heeft alleen Egmond aan Zee de gratis internetverbinding, maar voor de toekomst zijn onder meer de stranden in IJmuiden en Noordwijk geïnteresseerd, maar ook het aan het Veluwemeer en Biddinghuizen is interesse voor de wifi.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020