Excite

Wii U speelt geen dvd en blu-ray af

De Wii U, de nieuwe spelconsole van Nintendo, kan geen dvd's en blu-rayschijfjes afspelen. Dit heeft Nintendo-baas Saturo Iwata gezegd tegen investeerders. Volgens Iwata wegen de voordelen van deze functionaliteit niet op tegen de kosten.

Iwata vindt dat veel gebruikers al genoeg apparaten hebben waarop ze dvd's en blu-rayfilms kunnen afspelen. Het is daarom niet nodig dat de Wii U deze functies ook heeft.

De extra kosten voor het ontwikkelen en inbouwen van de functionaliteit wegen evenzeer niet op tegen de baten. Vooral omdat Nintendo dan de patenten voor het gebruik van de technologie zou moeten kopen.

Nintendo heeft voor de Wii U een eigen diskformaat ontwikkeld. Deze schijfjes bevatten liefst 25 Gigabyte aan opslagruimte en met een diameter van twaalf centimeter zijn ze ongeveer even groot als een cd, dvd of blu-raydisc.

Maar tegenover het ontbreken van een dvd- en blu-raydisklezer staan diverse innovaties. Zo heeft de Wii U een controller die sterk lijkt op een kleine tablet. De controller heeft nog wel de gebruikelijke vier knoppen maar evenzeer een touchscreen van 6,2 inch. Met dit beeldscherm kan de gamer inzoomen en tijdens het spelen checken wat de inventaris is, bijvoorbeeld van kogels en medicamenten.

De overige interne specificaties van de Wii U worden later bekendgemaakt. Aangenomen wordt dat de spelconsole minstens zo sterk zal zijn als de Playstation 3 van concurrent Sony.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020