Excite

WikiLeaks maakt wereldwijde internetbom

De klopjacht op WikiLeaks-oprichter Julian Assange is nog in volle gang, maar hier zou wel eens voortijdig een einde aan kunnen komen. WikiLeaks heeft namelijk gedreigd met een wereldwijde internetbom, die tot ‘ontploffing’ zal worden gebracht als Assange gearresteerd wordt. De bom bestaat uit alle 251.287 geheime documenten van Amerikaanse diplomatieke diensten. Bij de arrestatie worden die in één keer gepubliceerd.

Hiermee geeft WikiLeaks aan dat het wat hen betreft écht oorlog is. De ‘bom’ zou niet alleen bij menig diplomaat het schaamrood op de kaken doen stijgen, maar kan zelfs levens in gevaar brengen, zo menen inlichtingenexperts. Omdat de documenten in ruwe vorm worden vrijgegeven, dus inclusief namen van spionnen, informanten, enzovoorts, zijn ze voor veel mensen echt gevaarlijk. De documenten die tot nu toe vrijgekomen zijn, zijn onder meer in samenwerking met krantenredacties geredigeerd.

Interpol is inmiddels op de hoogte gebracht van de bom en het bestand is al op internet gezet. Onder de naam insurance.aes256 konden gebruikers van onder meer de Pirate Bay het bestand vast binnen halen. Er is op dit moment echter nog niets mee te doen, omdat het ontzettend goed versleuteld is. Zodra Assange gearresteerd wordt, wordt het wachtwoord bekend gemaakt. Hoewel er een kleine kans is dat dit bluf is van WikiLeaks, achten experts die kans echt minimaal, omdat Assange een reputatie heeft de waarheid naar boven te willen halen.

Afbeelding: Flickr, new media days

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020