Excite

Alternatieven voor software van Windows gratis

Als je een computer met Windows hebt, dan gebruik je als tekstverwerker waarschijnlijk het dure Microsoft Office Word, als tekenprogramma heb je standaard Paint en om op internet te surfen heb je Internet Explorer. Maar je kunt af van deze standaard programma's, zonder dat je voor dure software hoeft te kiezen. Er zijn voor Windows voldoende gratis programma's te vinden.

Een goed en gratis alternatief voor Microsoft Office is Open Office. Met dit programma heb je een volledig Office pakket, met onder andere tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. En het is geeneens zo heel erg anders dan de programma's van Microsoft. Zo heeft Writer, het tekstverwerkingsprogramma van Open Office veel overeenkomsten met de XP-versie van Microsoft Word. Voor wie gewend is met Microsoft Office te werken, is de omschakeling naar het gratis Open Office helemaal niet zo groot.

Wil je ook een gratis fotobewerkingsprogramma? Dan kun je kiezen voor Paint.net. Dit programma heeft vele opties en is vergelijkbaar met Adobe Photoshop al is het minder uitgebreid. Toch kun je de meeste bewerkingsopties er gewoon mee uitvoeren, zoals bijvoorbeeld effecten aan de foto toevoegen.

Ook Gimp en Gimpshop zijn goede alternatieven voor Photoshop. Gimp is completer en daarmee het best vergelijkbaar met Photoshop, al werkt het programma veel minder makkelijk. Daarvoor is er Gimpshop, dat is een Gimp-versie die qua uiterlijk veel op het Photoshop van Adobe lijkt.

Gebruik je om muziek af te spelen nog Windows Media Player? Dit staat automatisch al geïnstalleerd op je computer, maar het heeft zijn beperkingen. Zo kan het programma erg langzaam reageren als je computer wat ouder is of wanneer je veel muziek hebt. Gelukkig zijn er gewoon gratis alternatieven. Een van de meest gebruikte programma's is WinAmp. Deze gratis software bestaat al jaren en is erg compleet. Maar als je cd's wilt rippen, moet je voor de betaalde versie kiezen.

Op internet is erg veel gratis software voor Windows te vinden, al moet je wel weten waar je moet zoeken. Er zijn verschillende websites waarop gratis software verzameld is. Als je er zelf naar gaat zoeken, kijk dan naar freeware of shareware. Deze termen worden veel gebruikt als het gaat om gratis software.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020