Excite

Windows Phone 7 krijgt streamingfunctionaliteit

Meestal worden nieuwe initiatieven en producten met veel bombarie aangekondigd. Vooral Apple is daar een goed voorbeeld van, met de productpresentaties van grote baas Steve Jobs. En normaliter doet Microsoft hier ook hard aan mee. Maar niet deze keer, want de softwaregigant heeft stiekem streamingfunctionaliteit ingebouwd in Windows Phone 7.

Gebruikers die de Mango-update van het besturingssysteem hebben gedownload, hebben de mogelijkheid gekregen om muziek die online is opgeslagen online af te spelen. Muziek die bewaard wordt in Skydrive, de online opslagdienst van Microsoft, kan niet alleen benaderd worden maar ook afgespeeld.

Daar kwam een Amerikaanse blogger achter toen hij door zijn Skydrive aan het bladeren was. Wat vooral opvalt is dat Microsoft deze wijziging niet van tevoren heeft gecommuniceerd, noch achteraf. Mogelijkerwijs is het een antwoord op de aangekondigde streamingdienst van Apple en Google Music, dat vooral in Amerika hard aan de weg timmert.

In Nederland liggen nog geen Windows Phone toestellen in de schappen. Pas in het najaar komt Microsoft namelijk met een Nederlandstalige versie van het besturingssysteem. Tot die tijd moeten Nederlanders het doen met geïmporteerde toestellen, die ook nog eens geen toegang hebben tot de Marketplace en Xbox Live-functionaliteit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020