Excite

Windows Phone groter dan Blackberry

Andy Lees, hoofd van de mobiele divisie bij Microsoft zegt dat de Windows Phone een derde plek in de mobiele wereld moet krijgen. Hij noemt de Blackberry niet, maar aangezien dat momenteel de mobiele telefoon is die op de derde plaats in de markt zit, is het wel duidelijk wat er wordt bedoeld.

Groei van Windows Phone

De eerste Windows Phone is in oktober 2010 uitgekomen. Volgens Andy Lees was dit een opwarmer en zijn de makers nu druk bezig met een enorme groei voor de telefoon. Een update, Mango, moet gaan zorgen voor meer verkoop in de markt. Ook zullen er mobiele telefoons verschijnen met dual-core processors en ondersteunen de telefoons 4G-netwerken.

Samenwerking

Microsoft werkt sowieso samen met Nokia. Nokia heeft zich namelijk exclusief verbonden aan Microsoft. Andy Lees verwacht veel van deze samenwerking. Ook wil Microsoft gaan samenwerken met Samsung. Een paar weken terug is er een overeenkomst getekend tussen Microsoft en Samsung. Andy Lees vertelt: "De samenwerking met Samsung is niet zo vergaand als die met Nokia, maar behoort wel tot dezelfde categorie."

Groter dan Blackberry?

Of het werkelijk lukt om groter te worden dan Blackberry is nog niet bekend. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van het aanbod en de eisen van de kopers. Het is dus nog even afwachten of de Windows Phone inderdaad een enorme groei gaat maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020