Excite

Windows Phone-toestellen worden fors goedkoper

Windows Phone 7 heeft een erg klein marktaandeel op de markt voor mobiele telefoons. Toestellen met het besturingssysteem, dat overigens pas dit jaar in Nederland wordt geïntroduceerd, worden binnenkort mogelijk een stuk goedkoper.

Dat blijkt uit een presentatie die de topman van Windows Phone binnen Microsoft ondanks gaf. In de lezing liet hij weten dat vanaf 2012 de prijzen van de telefoons behoorlijk omlaag gaan.

De prijsdaling zouden we te danken hebben aan de voortgang die is geboekt bij de zogeheten system-on-chip (soc) technologie. Dankzij deze techniek kunnen de meeste onderdelen van een smartphone op één chip gebakken worden, waar voorheen nog losse onderdelen nodig waren. De productiekosten voor smartphones zouden hierdoor verminderen, wat waarschijnlijk weer doorberekend gaat worden in de consumentenprijs. Volgens Lees zou dat kunnen leiden tot een halvering van de smartphoneprijzen.

Het doel van Microsoft is om 100 miljoen toestellen per jaar te verkopen. De prijsdaling kan hierbij helpen, maar er wordt ook zwaar ingezet op Nokia, dat in de nabije toekomst Windows Phone-toestellen moet gaan produceren. Overigens zouden de prijsdalingen niet exclusief voor Windows Phone moeten gelden. Ook Android-toestellen zouden goedkoper geproduceerd kunnen worden door gebruik te maken van de soc-technologie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021