Excite

Wolfram Alpha revolutionaire nieuwe zoekmachine

Wiskundig expert Stephen Wolfram kondigde op zijn eigen blog aan dat hij binnenkort een revolutionaire zoekmachine voor het internet zal lanceren. Deze zoekmachine zou berekende antwoorden op allerhande vragen aanbieden en zo concurreren met Google, koning van het zoeklandschap. De zoekmachine zal vanaf mei bruikbaar zijn voor het grote publiek, op dit moment kunnen enkel ontwikkelaars en mogelijke handelspartners zich aanmelden.

Een aantal IT-experts bevestigen dat de nieuwe, wiskundige zoekmotor die door Stephen Wolfram, beroemd door het programma Mathematica en het boek New Kind Of Science, een ware revolutie zal veroorzaken op het internet. De gebruikte methodes zouden een nieuwe dimensie van het internet blootleggen.

Met de nieuwe zoekmotor Wolfram Alpha wil Stephen Wolfram en zijn team exacte antwoorden geven op zoektermen en vragen. De zoekmachine werd zo ontwikkeld dat onnuttige informatie automatisch vermeden wordt. Zo zal ze trachten enkel nuttige antwoorden te geven. De website www.wolframalpha.com is al actief maar nog niet functioneel. Vanaf de lancering in mei, moeten de nieuwe zoekalgoritmes een levensgroot verschil maken met traditionele zoekmachines.

Afbeelding: Wolfram Alpha

Update 14/5: Erg indrukwekkende screencast met demonstratie van Wolfram Alpha online

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020