Excite

De Xbox 720: geruchten over de nieuwe Xbox

De gamers onder ons kijken er al naar uit: de nieuwe Xbox. Er gaan al flink wat geruchten over de Xbox 720 te ronde in gameland. Wat mag je verwachten?

Dataopslag en disc format

Welke suggesties gaan er de ronde over de dataopslagcapaciteiten van de nieuwe Xbox 720? En in welk format mogen we verwachten dat de games worden aangeleverd? Het is uiteraard allemaal slechts speculatie, maar wie weet vinden we de nieuwste technologieën terug in de nieuwe console. Zal de dataopslag naar de Cloud gaan? Naar alle waarschijnlijkheid niet. Een meer voor de hand liggende optie is Blu-ray. Microsoft weigerde Blu-ray toe te voegen aan nieuwere versies van de 360, misschien met de next-gen console in het achterhoofd.

Processor en graphics

Het gerucht gaat dat de nieuwe Xbox gaat werken met built-in 3D graphics. Daar Teamxbox.com ooit een tipje van de sluier lichtte dat Microsoft met de release wilde wachten 'tot een bepaald type tv in het gemiddelde huishouden terecht zou komen', valt op te maken dat gaat om 3D tv. Om dat te kunnen bewerkstelligen is uiteraard een sterke processor nodig. Deze zal waarschijnlijk worden gebracht door het merk AMD. Met deze superkrachtige processor zal Microsoft proberen Sony's Playstation te overschaduwen betreft grafische vormgeving.

Controlls en controller

Met de komst van de Xbox 360 Kinect wordt verwacht dat ook de 720 gebruik gaat maken van motion-technologie. De Kinect hardware die nu nog apart wordt verkocht voor de 360, zal hoogstwaarschijnlijk in de console van de Xbox 720 worden geïntegreerd. Of de 720 geheel overgaat op motion controlls lijkt echter onwaarschijnlijk. Voor de doorgewinterde gamers zal de handheld controller, met een snufje vernieuwing, gewoon blijven bestaan.

Releasedatum

Het is nog even wachten op de Xbox 720. Microsoft kondigde aan de next-gen console pas te introduceren, nadat de levensduur van de 360 ten einde is gelopen. En dat is niet tot 2015.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020