Excite

Xbox Live wordt deel van Windows 8

Microsoft zet een nieuwe stap in haar ambities om online services op een brede waaier aan platformen aan te bieden. Daarom zal Xbox Live een onderdeel worden van het komende Windows 8 besturingssysteem.

Dit heeft Mike Delman, vicepresident van de mondiale marketingafdeling van Microsoft's Interactive Entertainment Business Group, gezegd in een interview met de Amerikaanse krant de Seattle Times.

"Xbox Live wordt ook in pc's ingebouwd," meldt Delman. "Het wordt een service waar gebruikers hun entertainment vandaan zullen halen. We hebben het er al eerder over gehad, maar op de E3 van volgend jaar ga je niet meer alleen consoles en handhelds zien. De show zal ook andere apparaten uitlichten."

Microsoft verbond Xbox Live eerder ook al met Windows Phone 7 en zal de pc-versie van Windows 8 als volgende besturingssysteem aan de beurt laten komen.

Xbox Live moet een service worden waar je al je entertainment uit kunt halen. Microsoft wil een dienst produceren waarmee je eenmalig films of games koopt die je vervolgens op al je apparaten kunt gebruiken.

Het is nog onbekend wanneer Windows 8 door Microsoft wordt uitgebracht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020