Excite

Is de Xbox 360 zijn prijs waard?

De Xbox 360 heeft in 2005 het daglicht gezien. Dat is inmiddels 6 jaar geleden. Wat is er nu veranderd sindsdien? De technologie maakte de afgelopen jaren een groeispurt door. Is de Xbox 360 daarin meegegaan of is hij in 2005 blijven hangen? Is het zijn prijs wel waard?

De Xbox 360

De Xbox 360 is een spelcomputer van Microsoft. De Xbox 360 volgde zijn oudere broer de Xbox op en concurreert wereldwijd met de Wii van Nintendo en de Playstation 3 van Sony. De Wii komt binnenkort met een nieuwe spelcomputer en de Playstation 3 liep al vooruit met zijn ingebouwde blu-ray speler en 3D ondersteuning voor de nieuwe generatie 3D tv's. De sterke punten van de Xbox 360 zijn de sterke titels die exclusief voor de Xbox worden uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan Halo. Verder heeft de Xbox een sterke en grote online community die spelers wereldwijd met elkaar verbinden via de Xbox. De Xbox 360 kampte met veel kinderziektes sinds de lancering in 2005. Zo zou de Xbox krasjes op de spelschijven veroorzaken en zou het koelsysteem niet goed werken waardoor het moederbord ging buigen. Dat heeft veel nationale in internationale aandacht gehad.

Innovaties?

Is de Xbox 360 vernieuwd sinds 2005. Absoluut! Zo is in 2010 het uiterlijk van de Xbox 360 grondig onder handen genomen. De Xbox 360 is nu veel compacter en lichter. Maakt minder lawaai en verbruikt minder energie. Zo zijn er nog meer interne veranderingen doorgemaakt die ervoor zorgen dat de Xbox zeker tot 2015 mee kan gaan.

Een nieuwe feature is de Kinect! Hierbij ben jezelf de controller en kun je middels gebaren en spraakcommando's de besturing uitvoeren. Zo kunnen ze makkelijker met de Wii en de Playstation Move concurreren.

Is de Xbox 360 zijn prijs waard?

Is de Xbox dus zijn prijs waard? Hier kun je gerust volmondig JA op zeggen. De Xbox 360 laat zien dat hij met de tijd meegaat. De spelcomputer heeft een moderne "make over" doorgemaakt. De hardware is aan de moderne technologie aangepast. De online mogelijkheden zijn verbeterd en uitgebreid. Het intern geheugen is uitgebreid. Dit allemaal voor een prijs vanaf € 170.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020