Excite

Yahoo stopt met Delicious en Altavista

Hoewel Yahoo in Nederland nooit echt voet aan de grond heeft gekregen, is het in de rest van de wereld een rivaal voor Google. Desondanks gaat het niet goed met Yahoo en moet het bedrijf 600 mensen ontslaan, zo’n 4% van het totale medewerkersbestand. Ook diensten als Altavista en Delicious gaan uit de lucht.

Voor iedereen boven de twintig zal vooral het verdwijnen van Altavista een ‘trip down memory lane’ zijn. Voordat Google kwam, zag en overwon was Altavista voor de meeste Internetgebruikers dé zoekmachine.

Delicious is een social bookmarking site die het mogelijk maakt om bookmarks op te slaan en deze later op meerdere computers terug te lezen. Ook kan door middel van de tags bekeken worden welke sites andere gebruikers van de site in hun bookmarks hebben staan. Op die manier is het dus mogelijk om snel relevante andere sites te vinden.

Het sluiten van beide diensten werd bekend nadat een ex-medewerker een pagina van een Yahoo presentatie had gelekt op Twitter. Hoewel Yahoo al heeft toegegeven dat de diensten binnenkort verdwijnen, wil het nog niet inhoudelijk ingaan op het hoe, waarom en vooral ook wanneer.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Quiplash!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020