Excite

Yelp nu ook in Nederland gelanceerd

Yelp, de lokale zoek- en recensiesite die sinds 2004 in de Verenigde Staten actief is, is deze week ook in Nederland gelanceerd. De website biedt mensen de mogelijkheid in contact te komen met nagelstudio’s, cocktailbars, kappers en restaurants. Ze kunnen hier bovendien recensies over schrijven, die bij de bewuste bedrijven geplaatst worden.

De uitrol van Yelp naar Europa begin al in januari 2009. In de eerste instantie werd de website gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Nu is Nederland aan de beurt. Volgens Yelp is Nederland een logische keuze, omdat Nederlanders voldoende verstand hebben van technologie, multicultureel zijn en een ‘open mind’ hebben. In totaal trekt Yelp maandelijks 40 miljoen unieke bezoekers. Het eerste jaar dat de website in Engeland draait heeft een miljoen nieuwe gebruikers opgeleverd.

Over de verwachtingen voor de Nederlandse markt wil het bedrijf nog niet kwijt, maar er wordt sowieso gemikt op de lange termijn. De kans is dus groot dat er niet binnen korte tijd op extreem veel bezoekers gerekend wordt. Op dit moment zijn alleen bedrijven uit Amsterdam nog maar beschikbaar op de site en is er daadwerkelijk iemand in Amsterdam die de pagina’s up to date houdt. Later komt er een uitbreiding naar andere steden; dit is in andere landen ook op die manier gegaan.

De kracht van Yelp zou vooral liggen in het feit dat de berichten allemaal gefilterd worden. Er wordt gekeken naar de locatie van degene die een bericht plaatst en ook naar de account. Zo worden eigen positieve verhalen of negatieve verhalen van de concurrent voorkomen.

Afbeelding: Yelp.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020