Excite

YouScrobble combineert webradio met YouTube

Last.fm is bekend. Een site waar je interactieve webradio kan luisteren, van jezelf of van vrienden. YouScrobble.com gaat verder waar Last.fm stopt. YouScrobble laat je namelijk ook complete lijsten opstellen van je favoriete bands en liedjes, maar levert daar tegelijk ook beeldmateriaal bij, afkomstig van de nog populairdere website YouTube. Op die manier kun je je eigen muziekzender volledig naar je hand zetten.

Op de homepage van YouScrobble staan wat suggesties en een zoekbalk. Via de zoekbalk kun je jouw favoriete artiesten zoeken en in een afspeellijst zetten. Je kunt ook zoeken per categorie of via de populaire zoekopdrachten door in de menubalk op "Music" te klikken. Als je liedjes, albums of artiesten gevonden hebt, druk je simpelweg op het plus-teken dat zich onder elk item bevindt. Dat nummer of dat album wordt dan in je afspeellijst opgenomen. Op Play drukken en je bent klaar.

Er zijn uiteraard ook downloadmogelijkheden, maar de hoofdzaak blijft muziek kijken en luisteren via YouScrobble.com. De site beweert dat alles volledig legaal is. Als je veelvuldig gebruik maakt van YouScrobble.com, is het aan te raden om lid te worden van de site. Op die manier kun je afspeellijsten opslaan en kun je deze delen met de rest van de gebruikers.

Afbeelding: Fbcdn.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020