Excite

YouTube gaat HTML5 testen

De belangrijkste reden dat YouTube een van de beste bezochte websites ter wereld is, is omdat de site innovatief is. Vanaf het begin af aan heeft YouTube nieuwe technieken, nieuwe middelen en nieuwe methodes toegepast. Daarmee gaat het bedrijf gewoon door. Want wie voorop wil blijven lopen, moet innoveren. Daarom experimenteert YouTube alvast met HTML5.

HTML is een manier om data te vertalen naar zichtbare websites. Voor het tonen van filmpjes en andere multimedia is de huidige HTML niet erg geschikt. Daarom moeten gebruikers vaak Flash installeren om filmpjes zichtbaar te maken. HTML5 maakt Flash overbodig. Met de vernieuwde HTML kunnen filmpjes veel sneller geladen worden dan met behulp van Flash. Dat is goed nieuws voor YouTube. Makkelijker, sneller en betrouwbaarder betekent dat het een technologie is die getest moet worden.

Om HTML5 en HTML-video goed te testen, heeft YouTube een site in het leven geroepen. Niet elke browser ondersteunt echter al HMTL5. Browsers die dat wel doen, zijn Apple's Safari en Google's Chrome. Daarom maakt HTML5 het bekijken van internetfilmpjes op netbooks en mobiele telefoons zo interessant. Die lopen namelijk ook op besturingssystemen van Apple of Google. Althans, een aantal nieuwe exemplaren. Om de testsite van YouTube uit te proberen, moet je hier klikken. Blijf zelf ook innovatief!

Afbeelding: Flickr, cote

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020