Excite

YouTube heeft twee nieuwe coole functies

We zeiden het al eerder, YouTube blijft innoveren. Daarom is het zo'n leuk bedrijf. Het nieuwste van het nieuwste, dat is wat YouTube wil. Vandaar dat het experimenteert met HTML5. Maar er is meer. Ook voor de gebruikers zijn er steeds weer nieuwe functies. Zo is er nu een disco-functie. Via een handige applicatie kunnen gebruikers hun favoriet muziek zoeken, handig in een afspeellijst gooien en afspelen. De hele avond jouw favoriete liedjes via YouTube. Alsof je in de disco bent!

De officiële naam van de tool is 'YouTube Music Discovery Project and Playlist Creation Tool'. Dat is best lang. Maar dat maakt het niet minder cool. Je zoekt op naam van een artiest, waarna YouTube automatisch een afspeellijst samen stelt van de artiest. Inclusief video. Ook gerelateerde artiesten en extra informatie over de artiesten verschijnt in beeld. De afspeellijst kan opgeslagen worden en dus gedeeld met vrienden en kennissen. Heel gaaf! Je komt er via www.youtube.com/disco.

Er staat nog meer op stapel. In de Verenigde Staten gaat YouTube namelijk films verhuren. Niet meer door de regen naar de videotheek. Gewoon inloggen op YouTube, een bedrag overmaken en genieten van de film. Laptop op de televisie aansluiten en klaar. Het gaat nu nog om een proef met vijf films. De proef is een samenwerking met het Sundance Film Festival. De vijf films zijn dan ook films die op het festival getoond worden. Altijd voltreffers dus! De proef wordt de komende tijd wel uitgebreid, maar is in Nederland voorlopig nog niet beschikbaar.

Afbeelding: Screenshot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020