Excite

YouTube installeert nieuwe teller voor Gangnam Style

  • © Getty Images
YouTube heeft een nieuwe teller moeten installeren om het aantal weergaven van het nummer Gangnam Style te kunnen laten zien. De software van YouTube kon 'maar' tot 2,1 miljard views weergeven, terwijl Gangnam Style inmiddels al 5 miljoen keer vaker bekeken is. De Zuid-Koreaanse artiest PSY heeft hiermee een enorm record te pakken.

Het nummer Gangnam Style met bijbehorende clip kwam al in 2012 uit en sloeg in als een bom. De bijzondere clip waarin PSY en heel veel andere mensen het speciale 'Gangnam-style'-dansje uitvoerden werd ontzettend veel bekeken, maar ook vaak geïmiteerd.

Inmiddels heeft PSY hiermee niet alleen het wereldrecord in handen voor de best bekeken YouTube-video ooit; het is ook de eerste clip die meer dan 800 miljoen keer bekeken werd.

Het leek er even op dat Gangnam Style het begin was van een doorbraak van de K-pop, die in Zuid-Korea zo ontzettend populair is. Inmiddels horen we echter niet zoveel meer van PSY en lijkt het er sterk op dat zijn muzikale carrière zich in ieder geval niet meer zo ver buiten Azië afspeelt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020