Excite

Youtube RealTime maakt video's delen gemakkelijker

Google is naarstig op zoek naar manieren om de populaire videodienst Youtube interessanter, levendiger en winstgevender te maken. Youtube denkt het gevonden te hebben met RealTime, waarmee je vrienden meteen kan laten weten waar je naar kijkt en dat ze ook maar eens moeten gaan kijken. Het wordt daarom beschreven als een "sociale laag rond youtube". Op dit moment moet je om een video aan vrienden te laten zien nog een mailtje sturen of msn messenger, facebook of twitter gebruiken. Dat zal binnenkort veranderen met Youtube RealTime.

RealTime verschijnt als een balk onderin elke pagina op Youtube en bestaat uit drie delen. Het eerste geeft aan of RealTime aanstaat, zodat je altijd weet wanneer je vrienden zien wat je aan het bekijken bent. Misschien kan dit verlegenheid bij de volgende ontmoeting met je vrienden voorkomen. Daarnaast op de balk zie je wie die vrienden zijn en wat ze aan het doen zijn. Met een muisklik nodig je een vriend uit een bepaalde video te bekijken. Die uitnodiging verschijnt meteen op hun scherm. Op de derde knop zie je wie dezelfde video als jij aan het bekijken is, ook als deze persoon niet in je vriendenlijst staat. Deze functie is echter optioneel.

Op dit moment is Youtube Realtime nog in beta en kan je er alleen gebruik van maken als je uitgenodigd bent. Heb je zo'n uitnodiging, dan kan jij op je beurt 25 andere mensen uitnodigen. Daarvoor moet je wel eerst die persoon als youtube-vriend toegevoegd hebben, wat op zich nogal verwarrend is omdat dit voor de rest losstaat van RealTime. Wanneer de nieuwe functie in Youtube voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020