Excite

YouTube verstopt cadeautje in video's

YouTube verrast haar gebruikers graag en heeft daarom in haar video’s een ‘Easter Egg’ verborgen. Deze paaseieren zijn geheime cadeautjes die op een speciale manier gevonden kunnen worden. In dit geval gaat het om het spelletje ‘Snake’.

Dat spelletje kan gevonden worden door de video op pauze te zetten en dan vervolgens tegelijkertijd de pijl naar boven en naar links in te toetsen op het numerieke gedeelte van het keyboard.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer het spelletje is toegevoegd, maar het werkt alleen op de nieuwste YouTube videoplayer, dus waarschijnlijk zal dit niet voor april gebeurd zijn. Toen werd de nieuwe speler namelijk geïntroduceerd. Overigens verschijnt het spelletje alleen op video’s die op YouTube worden afgespeeld en niet ouder zijn dan drie maanden. Filmpjes die geïntegreerd zijn in andere websites laten helemaal niets zien.

Google, de eigenaar van YouTube, staat er om bekend grappige spelletjes of andere items te verbergen in haar producten. Zo werd er in mei, ter ere van de 30 jarige verjaardag van PacMan, een speelbare versie van PacMan op de homepage gezet. Dit ging wel ten koste van de productiviteit: het spelletje heeft werkgevers wereldwijd waarschijnlijk zo’n 77 miljoen pond gekost.

Verder konden gebruikers tijdens het WK vuvuzela’s laten toeteren, over filmpjes heen en was het twee jaar geleden mogelijk om commentaren ook gedigitaliseerd af te luisteren.

Afbeelding: Flickr account jonsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021