Excite

YouTube voegt 3000 filmtitels toe

YouTube heeft haar aanbod aan huurfilms aanzienlijk uitgebreid. In totaal zijn er maar liefst 3000 filmtitels toegevoegd. De films zijn geproduceerd door NBC, Warner Bros en Sony.

YouTube biedt sinds begin 2010 ook huurfilms aan, maar het aanbod was tot nu toe redelijk beperkt. De meeste films die er te zien waren, waren films rondom filmfestivals. Ook was er een groot aanbod aan gratis films. Nu lijkt de dienst echter een positieve boost te krijgen door de verhuur van nieuwe releases. YouTube heeft hiervoor contracten afgesloten met Warner, NBC en Sony en mocht het nieuws daarom bevestigen.

Natuurlijk heeft YouTube ook direct een klein tipje van de sluier gelicht en laten weten dat klassiekers als Scarface en Goodfellas te huur zijn, maar ook veel nieuwere films als Little Fockers, Dispicable Me en Inception. De huurprijs per film zal ongeveer uitkomen op twee tot vier dollar. Helaas zijn de films via YouTube op het moment alleen nog maar beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Wanneer we hier ook in Nederland gebruik van kunnen maken, is niet bekend.

In de komende weken zal het aanbod van YouTube nog veel verder worden uitgebreid, onder meer met trailers en extra materiaal. Of er ook een dienst komt waarmee mensen voor een vast bedrag onbeperkt films mogen kijken is nu nog niet bekend.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020