Excite

Youtubefilmpjes van meer dan tien uur grote hit

Je moet er maar zin in hebben: tien uur lang naar hetzelfde filmpje kijken dat zichzelf eindeloos herhaalt. Toch moet er blijkbaar vraag naar zijn, want op YouTube komen dit soort filmpjes als paddenstoelen uit de grond.

De filmpjes lijken op het eerste gezicht niet veel inhoud te hebben, maar misschien verandert dat wanneer je er meer dan twee uur naar hebt gekeken. Populaire filmpjes bevatten onder andere een saxofonist die tien uur lang zijn kunsten vertoont en Justin Bieber die tien uur lang achter elkaar wordt neergeschoten in een aflevering van het televisieprogramma CSI. Uiteraard is ook de immens irritante Nyan Cat gewoon van de partij.

Het hoe en waarom van de filmpjes is niet bekend. Het is ook maar zeer de vraag of één van de filmpjes al eens een keer is uitgekeken. Toch blijken de filmpjes zeer populair te zijn onder studenten. Er worden namelijk wedstrijdjes Youtube gehouden: wie het langst naar één van de tien uur durende filmpjes kan kijken, wint.

In de begindagen van Youtube was het niet mogelijk om een filmpje langer dan tien minuten te uploaden. Inmiddels is aan die regel dus een einde gekomen, waar de uploaders van de immens lange filmpjes dus gretig gebruik maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020