Excite

Zeven op de tien aansluitingen zijn digitaal

De digitale televisie is echt in opmars en steeds meer mensen kiezen ervoor om ook digitaal te gaan. Ruim zeventig procent van de mensen in Nederland heeft digitale televisie en de eerste drie maanden van het jaar is het aantal aansluitingen met 3,8 procent gestegen. Opvallend is wel dat ongeveer de helft van de mensen die digitale televisie heeft, ook nog steeds analoge televisie gebruikt. De meeste mensen hebben digitale televisie via de kabel.

De grootste aanbieder van digitale televisie is Ziggo. Zo’n 34 procent van de gebruikers van digitale tv heeft Ziggo. Ook KPN doet het erg goed en staat op een tweede plek. UPC moet het met de derde plaats doen.

Ziggo denkt dat digitale televisie alleen maar populairder gaat worden de komende jaren. Dit jaar verwacht Ziggo al dat het aantal aansluitingen met 12% zal stijgen. Dat is een behoorlijke stijging. Sommige mensen denken zelfs dat uiteindelijk de analoge tv helemaal gaat verdwijnen. Zo ver is het echter nog lang niet.

Digitale televisie kent veel voordelen. Je kunt programma’s later terugkijken, maar ook tijdens het kijken pauzeren. Ook heb je vaak pakketten met veel leuke, extra zenders, voor nog meer kijkplezier. Kies bijvoorbeeld voor pakketten met meer sportzenders of zenders voor kinderen. Steeds meer mensen zien dus in wat het gemak is van digitale televisie en nemen ook een aansluiting.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019