Excite

Zo bereid je een digitale detox voor

Heb je er ook genoeg van om voor de zoveelste keer opgeslokt te worden door je smartphone, je laptop, je computer of je mailbox? Dan kan het hoog tijd zijn voor een digitale detox. Je wordt er scherper van en zult merken dat je daarna weer meer energie hebt. Maar: je moet wel eerst toegeven dat je eraan toe bent!
    © Getty Images

Maak een plan

De meeste plannen mislukken, omdat het niet echt plannen zijn. Als jij een digitale detox wilt, dan moet je daar direct tijd voor vrijmaken in je agenda. En het maakt niet uit of je een beeldschermvrije dag wilt of iets anders; het kan allemaal. Maar plan het in en houd je eraan. En informeer anderen tijdig als het voor hen ook van belang is te weten dat jij op die dag even niet online bent. Een kleine moeite en je hebt er daarna vaak veel gemak van.
    © Getty Images

Begin met dagdromen

Als je wel je digitale detox inplant, maar er vervolgens niets mee doet, behalve je computer niet aanzetten, dan zul je er waarschijnlijk ook niet zoveel energie van krijgen. De kans is dan zelfs groot dat je je afvraagt waar je in hemelsnaam aan begonnen bent. Pak het daarom slim aan en begin met dagdromen over waarom je de detox wilt, wat je eraan hebt en hoe je je vrije tijd door zult brengen. Stel je hierbij voor dat je ineens de tijd hebt om alles te doen wat je wilt, alsof het een soort vakantiedag is. Je zult merken dat het dan op die dag zelf ook zo voelt, omdat je niet steeds afgeleid wordt.
    © Getty Images

Denk na over je doel en begin!

Tot slot: denk na over het doel dat je met deze digitale detox wilt bereiken. Wat wil je uit de ervaring halen? Dit kan een uitdaging zijn, maar het zorgt er meestal wel voor dat je ook daadwerkelijk iets uit de digitale detox haalt. Je kunt bijvoorbeeld mediteren en gedachten aan je voorbij laten trekken. Zolang je aan het eind (en voor je begint!) maar een heldere intentie hebt met betrekking tot wat je wilt bereiken. En dan is het alleen nog een kwestie van DOEN: stekker eruit en doen waarvan je gedroomd hebt!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020