Excite

Zo ga je gezonder om met je smartphone

Met een smartphone ben je niet alleen de hele dag bereikbaar, je kunt zelf ook nog eens de hele dag de hele wereld bereiken. Je kunt alles opzoeken, communiceren, social media checken, enzovoorts. En soms slaat de balans wel eens door, dan kijk je veel meer op je telefoon dan je eigenlijk zou moeten doen. Wat doe je eraan? Bijvoorbeeld een plan maken en alleen je smartphone op gezette tijden bekijken. Mis je echt iets als je bijvoorbeeld elke twee uur een keer een blik op je scherm werpt? Waarschijnlijk niet en het scheelt je nog veel tijd ook.
    © Getty Images

Geniet van stilte

Als je telefoon de hele tijd geluid maakt - of het nu gaat om de ringtone of om een berichtje - dan lukt het haast niet om je ergens op te concentreren, zelfs niet als je dat heel graag wilt. Probeer daarom eens te genieten van het geluid van stilte. Zet je geluid uit en schakel het alleen in als je iets heel belangrijks verwacht. Of kijk of je een uitzondering kunt maken, bijvoorbeeld voor de telefoonnummers van je echtgenoot of kinderen.
    © Getty Images

Neem de telefoon niet mee aan tafel

Er is iets zo ongezellig - en vervelend! - dan mensen die tijdens het eten hun telefoon gebruiken. Maak daarom van de eettafel een telefoonvrije zone. Op die manier knoop je makkelijker een gesprek aan. En ook als je alleen eet, is het gezonder om je telefoon en laptop uit te laten. Dan concentreer je je namelijk meer op het eten, waardoor je minder snel te veel eet.
    © Getty Images

Denk na over je behoeften

Denk eens een moment na voor je je telefoon pakt. Waarom pak je deze eigenlijk? Waar heb je behoefte aan? Is het contact, verveel je je, wil je afleiding? Probeer die behoefte op een andere manier te bevredigen, bijvoorbeeld door in het echt met iemand te praten, iets leuks te gaan doen of lekker te gaan sporten. Je zult zien dat dat een beter gevoel geeft dan steeds maar weer de telefoon te pakken!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021