Excite

Zo kies je het juiste telefoonabonnement

Wil jij een (nieuw) abonnement voor je telefoon afsluiten, maar weet je niet precies wat je moet hebben? Dan is het allereerst belangrijk om te kijken naar je huidige verbruik. Een abonnement dat bij je past heeft namelijk voldoende belminuten, sms'jes en internetmogelijkheden. Je kunt dit bekijken door je eerdere verbruik van je facturen te halen. Een andere mogelijkheid is een schatting te doen.
    © Getty Images

Telefoon of niet?

Wil je een telefoon bij je abonnement of niet? Een telefoon bij je abonnement kan een leuke optie zijn, omdat je dan voor ogenschijnlijk weinig geld altijd een relatief nieuwe telefoon hebt. Maar: uiteindelijk betaal je zo'n telefoon vaak wel twee keer via het abonnementsgeld. Doe dit dus alleen als je een scherpe aanbieding krijgt of de telefoon zelf niet direct kunt betalen.
    © Getty Images

De juiste aanbieder

Tussen aanbieders zit veel verschil. Welke aanbieder voor jou het beste is, hangt onder meer af van wat je denkt te gaan verbruiken. Door een vergelijkingssite te gebruiken, kun je een goede inschatting maken. Denk echter ook aan eventuele combinatie-abonnementen. Soms kun je korting krijgen als je bij dezelfde leverancier bijvoorbeeld ook je tv-abonnement afneemt.
    © Getty Images

Overweeg sim-only

Ook als je een telefoon erbij wilt hebben, kun je eens kijken naar de tarieven van een sim-only abonnement. Je betaalt dan vaak zoveel minder, dat je zelf voor het resterende bedrag wel een telefoon kunt kopen. Bovendien heb je dan wat meer vrijheid in de toestelkeuze.
    © Getty Images

Delen met gezinsleden

Heb je een huishouden met meerdere personen? Dan kun je eventueel ook een gezinsabonnement nemen. Je krijgt dan korting op gesprekken en berichten naar elkaar en krijgt vaak ook nog een gemeenschappelijke bundel. Niet elke provider biedt dit aan, dus informeer daar eerst even naar.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020