Excite

Zo schrijf je een interessante blog

Miljoenen mensen hebben er al eentje: een blog. Over talloze onderwerpen, want, dat is het leuke van bloggen: je kunt het doen op de manier die je wilt, wanneer je wilt, voor wie je wilt en hoe je wilt. Lijkt een blog jou ook wel wat? Dan hebben wij wel een aantal handige tips voor je om dat aan te pakken.
    © Getty Images

Vind je focus

Voor je begint met een blog, is het belangrijk om na te denken over voor wie je schrijft. Wat is je doelgroep? Wie zijn je lezers? Kijk niet alleen naar voor wie je wilt schrijven, maar ook naar wie je waarschijnlijk leest. Als jij een man van 40 bent, die schrijft over babykleding, dan is de kans groot dat je hiervoor vrouwelijke lezeressen aantrekt, in plaats van gelijkgestemde mannen. Door je bewust te zijn van je doelgroep, wordt het ook makkelijker om goede onderwerpen te vinden.
    © Getty Images

Wees jezelf

Ook heel belangrijk: wees jezelf. Zorg ervoor dat mensen zich met jou kunnen identificeren. Dat kan alleen maar als je een onderwerp hebt gevonden dat ook écht goed bij je past. Anders voelen mensen dat je niet helemaal oprecht en authentiek bent en zullen ze na verloop van tijd afhaken. Geef de lezers de kans om je te leren kennen, laat wat van jezelf zien. Natuurlijk hoef je niet per se met alles wat je hebt op internet, maar je hoeft ook niet heel geheimzinnig te doen.
    © Getty Images

Gebruik links in je posts

Of je nu interne links plaatst naar andere berichten die je eerder geschreven hebt, of naar blogposts van andere mensen; links zijn altijd goed. Op die manier wordt er namelijk nog meer informatie beschikbaar via jouw blog. Dat is prettig voor lezers, maar vergroot ook de 'waarde' van je blog voor bijvoorbeeld adverteerders en zoekmachines.
    © Getty Images

Reageer op reacties

Het kan een grote klus zijn, maar is wel belangrijk: reageer op de reacties die mensen achterlaten. Op die manier kun je het dialoog gaande houden en zorg je ervoor dat lezers zich nog beter met je kunnen identificeren. Bovendien kweek je dan een bepaalde betrokkenheid. Weet je niets te zeggen? Bedank iemand dan gewoon voor het lezen van je blog.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021