Excite

Zoveel geld heeft Facebook-oprichter Zuckerberg

De opmerkelijke opmars van Facebook en oprichter Mark Zuckerberg gaat door. Nadat de investeringsbank Goldman Sachs en het Russische Digital Sky Technologies de portemonnee trokken om in de website te investeren is de waarde van Facebook omhoog geschoten. Met 50 miljard is de netwerksite internationaal een grote speler geworden.

En dat heeft gevolgen voor het vermogen van Mark Zuckerberg. Door zijn grote aandeel in Facebook is de 26-jarige oprichter van de site de Forbes top-40 binnengedrongen. Met een geschat vermogen van 14 miljard dollar, ruim 10 miljard euro, nestelt Zuckerberg zich tussen de rijksten der aarde.

Het jaar 2010 was dan ook uitstekend voor Facebook. Zo ging de site Google voorbij als meest bezochte website in de Verenigde Staten. Het leven van Zuckerberg werd naar het witte doek gebracht in de film ‘The Social Network’ en door de deal met Goldman Sachs is Facebook nu meer waard dan bijvoorbeeld eBay en Time Warner.

De enorme waarde van Facebook en de connectie met Goldman Sachs, een gevestigde naam op Wall Street, vergroot de druk op Zuckerberg om zijn bedrijf naar de beurs te brengen. Dat zou een uitzonderlijke financiële injectie opleveren. Maar de oprichter van de netwerksite gaf eerder aan niks te voelen voor een beursgang en heeft zich hier altijd tegen verzet.

Afbeelding: Flickr, gebruiker WEF

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020